Elektronikus aláírásod hamarosan még erősebb!

Újdonságok érkeznek: Egyszerre több dokumentum aláírása, kötegelt és többes aláírás – Maximalizáld a produktivitásod!

Próbáld ki ingyen az ittírdalá.hu-t!

5 dokumentumot díjmentesen aláírhatsz vagy aláírathatsz mással. Próbáld ki és soha többé nem akarsz majd újra papíron, tollal aláírni.

Az ittírdalá.hu elektronikus aláírásának hitelességét a vonatkozó jogszabályok alapján az NMHH-nál bejelentett bizalmi szolgáltatóként biztosítja az ID&Trust Kft., a GoodID fejlesztője és az ittírdalá.hu üzemeltetője.

ittírdalá.hu + GoodID = elektronikus aláírás egyszerűen

Ahhoz, hogy az ittírdalá.hu aláíró portálon elektronikusan alá tudj írni, elegendő a mobiltelefonod és az arra telepített GoodID alkalmazás. A GoodID egy multifunkciós digitális irattárca, melyben nem csupán biztonságosan tárolhatod okmányaidat, hanem elektronikusan is alá tudsz írni dokumentumokat. Az ittírdalá.hu is a GoodID-t használja.

A GoodID mobilalkalmazását itt tudod letölteni: Google Play | App Store

Mi az az ittírdalá.hu?

Az ittírdalá.hu egyszerűen kezelhető, elektronikus aláíró portál, amin a mobilod segítségével bármilyen dokumentumot fokozott biztonságú elektronikus aláírással tudsz ellátni, ami egyenértékű a papíron, tollal elvégzett sajátkezű aláírással.

Felejtsd el a papíralapú ügyintézést, az azzal járó költségeket és időrabló folyamatokat! Írj alá elektronikusan egyszerűen, hitelesen, bizonyító erővel!

Hogyan?

Az ittírdalá.hu aláíró portálon a GoodID mobilalkalmazásán keresztül bármilyen dokumentumot ugyanazzal a jogi megfeleléssel, elektronikusan írhatsz alá mintha azt papír alapon, kézzel tennéd.

Az aláíráshoz csupán egy mobiltelefonra és az arra telepített GoodID alkalmazásra van szükség.

A szolgáltatás magánszemélyek és vállalkozások számára biztonságos, gyors és könnyen kezelhető rendszert kínál, rendkívül költséghatékonyan, hiszen nincs szükség eszközbeszerzésre.  A papírmentes ügymenetnek köszönhetően ökológiai lábnyomod is jelentősen csökken.

Az ittírdalá.hu bizonyító erejű okiratot eredményez, csökkenti a szerződéskezeléssel töltött időt, valamint javítja az elektronikus aláírási folyamatok biztonságát.

Válts elektronikus aláírásra és próbáld ki most ingyen!

Miért használj e-aláírást?

Az e-aláírások mellett szól, hogy mind az üzleti világban, mind pedig a magánszemélyek szerződései esetén hitelesek, jogi megfelelősséggel bírnak. Napjainkban már szinte minden fejlett gazdaságban elfogadott az elektronikus aláírás használata. Azon túl, hogy jogilag kötelező érvénnyel rendelkeznek, az e-aláírások rendkívüli módon felgyorsítják a szerződéskötési és egyéb dokumentumok aláírási folyamatait, emellett pedig jelentős költségmegtakarítást is jelentenek, hiszen használatuk esetén nincs szükség nyomtatásra, postázásra, irattározásra. Az Európai Unión belül és azon kívül is egységesen elfogadott, biztonságos és egyszerűen használható online felületeken írhatunk alá elektronikusan. Az ittírdalá.hu aláíró portálon mindezeknek megfelelve, biztonságosan írhatsz alá elektronikusan.

Értékeink

Költséghatékony

Gyorsaságával és papírmentességével az ittírdalá.hu elektronikus aláírásával pénzt takaríthatsz meg. Egy tipikus munkaügyi dokumentum munkabérköltségben és egyéb ráfordításokkal számolva is 1500-2000 Ft-os költséget is jelenthet, mire aláírásra kerül (nyomtatás, szkennelés, irattározás, és ha szükséges postázás). Ez elektronikus aláírással az ittírdalá.hu aláíró portálon keresztül 110-120 Ft-ra csökkenthető.

Gyors

Az elektronikus aláírási folyamat jóval rövidebb időt vesz igénybe, mint a hagyományos, papír-toll alapú aláírás, hiszen nincs nyomtatási, szkennelési idő, postázás, papír alapú iktatás. Az ittírdalá.hu néhány percre tudja csökkenteni a szerződéskezeléssel töltött esetenként akár több napos átfutási időt. 99%-os időmegtakarítás érhető el az ittírdalá.hu elektronikus aláírásával.

Egyszerű

Csupán a GoodID mobilalkalmazásra van szükséged és korlátlanul írhatsz alá vagy írathatsz alá másokkal dokumentumokat. Elég, ha a mobilod nálad van és telepítetted a GoodID appot. Néhány kattintással aláírhatod a dokumentumot (vagy továbbküldheted, ha mással (is) szeretnéd aláíratni).

Bizonyító erejű okirat

Az ittírdalá.hu elektronikus aláírásai jogilag kötelező érvényűek, hitelesek és széleskörűen alkalmazhatóak, magas szintű jogi és biztonsági megfeleléssel a szigorú szabályozási követelményeknek (magyar jog, GDPR, eIDAS, bizalmi törvény). Magyarországon egy fokozott biztonságú elektronikus aláírással ellátott dokumentum egyszerű magánokiratnak minősül. Jogi szempontból az aláírás megfelel a Ptk. 6:7.§ szerinti írásbeliségnek, azaz egyenértékű a papír-alapú sajátkezű aláírással. A fokozott biztonságú elektronikus aláírással tett kötelezettségvállalások kötelező érvényűek.

Megbízható

Az ittírdalá.hu portált a 20 éves múlttal rendelkező magyar ID&Trust Kft, a hazai eSzemélyi okmány chipjének fejlesztője üzemelteti. A cég megfelel a legszigorúbb katonai szintű biztonsági előírásoknak (Common Criteria), emellett nemzetközi minőségbiztosítási rendszerrel (ISO) rendelkezik és a Magyar Nemzeti Bank távoli ügyfél-azonosítással kapcsolatos rendelete szerint auditált. A GoodID a 26/2020. (VIII. 25.) MNB rendelet szerint auditált elektronikus hírközlő eszköz.

Környezettudatos

Tudtad, hogy egyetlen A4-es papír előállítása 10 liter vízbe kerül? Az irodai környezetvédelem támogatásakor számos kisebb-nagyobb változtatással segíthet egy vállalkozás a fenntarthatóságban. A pozitív változásokra törekvő vállalkozások számára az elektronikus aláírás lehet az egyik ilyen eszköz. Az elektronikus aláírás támogathatja vállalkozásokat a fenntarthatóság útján, segít csökkenteni a papírfogyasztást, a hulladékot és a szénlábnyomot.

Milyen esetekben érdemes e-aláírást használnod?

Magánszemélyként
  • bérleti szerződés, ha lakást (vagy garázst) adsz ki, vagy bérelnél
  • megbízási szerződés, ha vállalkozó vagy
  • kölcsönszerződés, ha kölcsönadnál vagy -vennél
  • adásvételi szerződés, ha eladnál vagy vennél valamit
  • meghatalmazás, ha valakit meghatalmaznál
Cégként
  • munkaszerződések
  • munkavállalói HR nyilatkozatok
  • megrendelők
  • vállalkozási szerződés
  • szállítmányozási szerződés

Hogyan működik az ittírdalá.hu?

Feltöltöd a dokumentumot

Aláírod a GoodID mobilapplikációval

Továbbítod másnak aláírásra (ha szükséges)

Letöltöd az aláírt dokumentumot

Elektronikus aláírás megoldásunk integrációs csomaggal is elérhető

Közvetlen integrációs lehetőség a vállalat saját (dokumentum- és aláírás menedzsment) rendszereivel, egyszerű API kapcsolódás segítségével.

Testre szabható megoldás mindazoknak, akik integrált elektronikus aláírási megoldást keresnek.

E-aláírás Magazin

Edukáció

Hová kerüljön az aláírás a dokumentumon?

Annak ellenére, hogy az elektronikus aláírást napjainkban már széleskörűen szabályozzák, a kinézetére gyakorlatilag semmilyen követelmény nem létezik. Hogy milyen jogi és műszaki szabványok alapján kell

Tudnivalók

Legfontosabb tudnivalók, hasznos információk és a leggyakoribb kérdések az oldal használatával,
valamint az e-aláírásokkal kapcsolatban.